Over mij

🥳

Hi, ik ben Ilse

Ik ben juf voor (dienstverlenende) ondernemers die hun boekhouding zo veel mogelijk zelf willen doen: goed, moeiteloos én met plezier.

Hiervoor maak ik het liefst gebruik van MoneyMonk. Mijn favoriete boekhoudpakket! Maar MoneyBird en Bunni gebruikers kunnen ook bij mij terecht. Voor ondernemers die alleen hun gevulde schoenendoos kwijt willen ben ik niet de juiste match.

De Bewuste Boekhouder bestaat uit me, myself and I en we werken voornamelijk vanuit ons tuinkantoor. Indien nodig zoek ik de samenwerking op met een accountant, belastingadviseur of fiscalist. Want dat ben ik dus niet. De meeste mensen zouden mij een boekhouder noemen, maar dat klinkt zo stoffig en suf.

Inmiddels ben ik al meer dan 10 jaar werkzaam als financial (klinkt toch net wat interessanter dan boekhouder). Ik begon als assistent op het administratiekantoor van mijn moeder en leerde van haar het vak in de praktijk.

Ik heb een hele rits opleidingen gevolgd: havo, pabo, bewegingseducatie, pedagogiek, PDB en MBA. Ook heb ik een blauwe maandag gestudeerd aan de universiteit van Tilburg, maar dat heeft me alleen een hele leuke tijd en een flinke studieschuld opgeleverd.

Boekhouden is niet altijd mijn hobby geweest. Het was eerst een bijbaan en daarna een tijdje noodzakelijk kwaad (iemand moest de administratie van het bedrijf van mijn partner doen). Gelukkig is er in de loop van de tijd veel veranderd. Software zoals MoneyMonk, MoneyBird en Bunni maken boekhouden leuker en makkelijker. Door dit soort pakketten is het nu heel goed mogelijk om je administratie voor 99% zelf te doen. Een boekhouder heb je dan niet meer structureel, maar incidenteel nodig.

Slecht verdienmodel hoor ik je denken. No worries, er worden elke dag baby’s én ondernemers geboren. Ik maak mezelf daarom graag overbodig, zodat ik weer tijd en ruimte krijg om nieuwe ondernemers te helpen hun ondernemersdroom waar te maken.

🥳

Hang zelf de slingers op
en maak een feestje van
je administratie leven!

Mijn werk is mijn hobby, maar niet de enige. Tijd doorbrengen met mijn twee dochters, partner, familie en vrienden doe ik ook graag.

Op donderdag- en vrijdagmiddag (en om de week op woensdagmiddag) sta ik op tijd op het schoolplein. Meestal gaan dan met een bakfiets vol vriendjes en vriendinnetjes richting huis.

Lekker eten, drinken en soms dansen in het mooie en gezellige ‘s-Hertogenbosch mogen niet ontbreken op mijn lijstje van favoriete bezigheden. Met carnaval ben ik natuurlijk in Oeteldonk te vinden in mijn zwarte jasje vol emblemen met mijn rood-wit-gele sjaal om. 

Vroeger was ik een echt paardenmeisje, tegenwoordig doe ik aan bootcamp en yoga. Soms loop ik een rondje hard.

Mijn quilty pleasure zijn series zoals Temptation Island, Are You The One, Love is Blind, Perfect Match en meer van dat soort ellende. Romcoms en kerstfilms zijn ook favoriet. Oorlogsfilms kan ik niet kijken en ook het meeste nieuws laat ik graag aan me voorbij gaan. 

Mocht je me ooit ergens voor willen bedanken, Tony Chocolonely Paars (donkere melk 42% pretzel toffee) graag 😉

 

Waargebeurde verhalen

Ontvang elke twee weken een waargebeurd verhaal. Een verhaal over een ondernemer net als jij. Leer van de fouten van een ander of laat je juist inspireren. Niet taai of saai, maar kort, krachtig en super praktisch.