DIY boekhouden:
eerste hulp

 

👋Hi ondernemer!

Doe jij zelf je boekhouding?
En gaat dat over het algemeen prima?

Je bonnetjes inboeken en koppelen aan een banktransactie doe je met twee vingers in je neus. Het grootste deel van je boekhouding heb je onder controle.

Maar soms weet jij het ook even niet meer zeker. Je bent immers geen boekhouder.

Je bent niet op zoek naar een boekhouder die de hele handel weer van je overneemt. Je wil je boekhouding zelf blijven doen.

Je hebt niet structureel een boekhouder nodig. Alleen op het moment dat jij daar behoefte aan hebt.

Met de antwoorden op je vragen, tips en tricks ben je weer good to go en weer een tikkeltje minder afhankelijk van anderen.

Doe jij je boekhouding nog niet zelf? Maar wil je dat wel? Klik dan even hier.

🤝

Waar kan ik je mee helpen?

APK voor je boekhouding

Krijg antwoord op al je vragen en leer je eigen boekhouding nog beter en sneller te doen. Na deze APK kun je weer vol vertrouwen zelf verder.

Aangifte inkomstenbelasting

Voor als je niet weet waar je moet beginnen, toch een beetje bang bent om iets fout te doen of ergens halverwege vast bent gelopen.

Voor als je een zooitje hebt gemaakt van je DIY boekhouding. Binnen een dag lossen we dit op en trekken we de hele boel weer strak.

Ilse heeft mij ontzettend fijn geholpen met mijn eerste aangifte inkomstenbelasting.

Ondanks het hebben van een fijn boekhoudpakket bleek zelf mijn aangifte doen een flinke uitdaging.

Door het delen van het scherm legde Ilse duidelijk uit hoe en wat. Daardoor werd de aangifte niet alleen voor me gedaan maar leerde ik ook veel. Ik raad daarom iedere (nieuwe) ondernemer aan om de aangifte samen met Ilse te doorlopen.

Lino Miltenburg

Freelance Data Scientist

Ik ben ontzettend dankbaar voor de hulp die Ilse mij heeft geboden bij de start van mijn ZZP-avontuur.

Met haar diepgaande kennis en ervaring in het gebruik van MoneyMonk wist ze al mijn vragen te beantwoorden en me op de juiste weg te zetten.

Haar waardevolle tips gaven me het vertrouwen om zelfstandig mijn boekhouding te doen. Bovendien was het contact met Ilse altijd prettig en was ze goed bereikbaar voor eventuele korte vragen.

Marek

Marketing en E-Commerce Proffesional

🤯 Jouw bedrijf, jouw feestje!
Toch?
Op je administratie na dan…

Je hebt geen tijd om eindeloos te zoeken naar antwoorden.

Je wil zelf de regie behouden en begrijpen wat je doet.

Als je boekhouding niet op orde is geeft dat onrust.

Je wil niet bang zijn om fouten te maken.

🥳

Hang zelf de slingers op
en maak een feestje van
je administratie!

Vertrouw op je administratie

Je hoeft echt geen boekhouder te worden om fouten in je administratie te voorkomen. Maak je geen zorgen meer, maar zorg dat je weet wat je doet en waarom.

Houdt tijd over om te ondernemen

Met de antwoorden op jouw specifieke vragen en een duwtje in de juiste richting hoef je niet langer je kostbare tijd te verspillen. In plaats daarvan houd je tijd en energie over om te doen wat je leuk vindt.

Krijg nog meer inzicht in je bedrijf

Je kunt zo veel meer uit je administratie halen als je deze begrijpt dan alleen het bedrag dat je aan de Belastingdienst moet betalen.

Krijg inzicht in je cijfers, maak hierdoor betere keuzes en laat je bedrijf groeien.

Ik gun het jou om te genieten van het ondernemersbestaan en weet uit ervaring dat je boekhouding hier niet altijd een positieve bijdrage aan levert.

Daarom help ik ondernemers al erkend MoneyMonk en MoneyBird adviseur dagelijks om een feestje te maken van hun boekhouding.

🤓Zo pak je dat aan!

Deze Bewuste Boekhouder weet dat je vertrouwen wil hebben in je administratie. Om dat te bereiken wil je je administratie zoveel mogelijk zelf blijven doen.

Het probleem is dat je het soms ook even niet meer weet. 

De zoektocht naar de antwoorden op jouw specifieke vragen kost meer tijd dan dat je zou willen. Dit zorgt voor onnodige frustratie en zorgen.

Ik geloof heilig dat het niet nodig is om je ondernemersfeestje te laten bederven door je boekhouding.

Elke dienstverlenende ondernemer kan zijn dromen waar maken wanneer hij zijn administratie goed, moeiteloos én met plezier kan doen. Daarom heb ik al vele ondernemers geholpen om dit doel te bereiken.

Kies hoe we gaan samenwerken, plan je eerste sessie in en ga verder met je leven.

Kies hoe we gaan samenwerken

Waar heb je hulp bij nodig?

Heb je vragen opgespaard of kost het doen van je boekhouding meer tijd dan dat je zou willen? Kies dan voor de APK voor je boekhouding.

Of moet je aangifte inkomstenbelasting binnenkort de deur uit?

Iets meer nodig? Kies voor de bootcamp en we zorgen er samen voor dat je boekhouding binnen een dag weer in topvorm is. 

Plan je eerste sessie in

Omdat elke ondernemer en elke onderneming anders is, starten we altijd met een korte kennismaking.

Daarna neem ik je mee in het proces en leer je hoe, wat en waarom.  

We plannen het vervolg en voor je het weet ben je weer volledig in controle over je boekhouding. 

Ga verder met je leven

Je bent weer heel wat wijzer en kunt vol vertrouwen verder met je leven zonder dat je structureel een boekhouder nodig hebt. 

📲

Download HET e-book waarvan je wilde dat je hem gelezen had voordat je ging DIY Boekhouden (en waarvoor het nooit te laat is).

👌Zij gingen je voor

Als dienstverlenend freelancer, wilde ik graag meer grip krijgen op mijn boekhouding en het meer zelf gaan doen.

Voorheen stuurde ik alles op naar een traditioneel kantoor en had ik nauwelijks inzicht. De overstap van een traditionele boekhouder naar de Bewuste Boekhouder verliep heel soepel!

Ilse heeft MoneyMonk ingericht en we hebben dit in het begin samen opgestart. Wat een verademing! Ik had direct zelf inzicht en begrijp wat er staat.

Ilse dringt zichzelf niet op, maar wil juist dat je zoveel mogelijk zelf doet. Dat is precies wat ik zocht en inmiddels hebben we een goede modus gevonden: ik doe bijna alles zelf en kan bij Ilse terecht voor vragen (vaak snel!).

Ilse controleert periodiek en doet de jaarafsluiting. Eindresultaat is dus een betaalbaardere, betrouwbaardere boekhouding die ik zelf snap waar ik ook nog eens weinig tijd aan kwijt ben. Absoluut een aanrader dus!

Jelle van Leeuwen

Product Owner & Analist, van Leeuwen Interactieve Media

Voordat ik met Ilse aan het werk ging was mijn boekhouding iets wat de boekhouder deed en iets waar ik zelf weinig inzicht en naar mijn gevoel controle over had.

Samen met ilse startte ik met Moneymonk en wat was dat een verademing!

Mijn administratie is overzichtelijk en is gemakkelijk bij te houden. Ik vind het een heel prettig idee dat mijn aangiften altijd kloppen, maar ook dat ik zelf inzicht heb in hoe mijn bedrijf ervoor staat.

De samenwerking voelt makkelijk en veilig. Je administratie is in goede handen bij de Bewuste Boekhouder.

Koosje Janssen

Orthomoleculaire MBOG Therapeut, Kooszorgenloos

Voorheen hield ik mijn boekhouding bij in Excel en moest ik alles handmatig invoeren. Enkel het doen van de inkomstenbelasting besteedde ik uit. Ik had weinig zicht op mijn administratie en snapte veel ervan niet.

Maar sinds Ilse mij heeft geholpen met mijn boekhouding en me geleerd heeft hoe MoneyMonk werkt, heb ik veel meer grip op mijn administratie.

Dankzij haar inzet en efficiënte aanpak, kan ik nu bijna alles zelf doen en heb ik een helder overzicht van mijn administratie.

Camiel Derkx

Ontwerper, Studio Camiel Derkx

Via MoneyMonk ben ik bij Ilse terecht gekomen en ik ben er maar wat blij mee!

Ik vind het heerlijk om ondernemer en ondernemend te zijn, maar de boekhouding, dat is echt niet mijn ding.

Op enig moment had ik er een ‘zooitje’ van gemaakt en sindsdien ondersteunt Ilse mij. Regelmatig checkt ze of de verwerking bank/kas goed gaat. Daarnaast is er altijd de gelegenheid om vragen te stellen. Deze worden altijd vlot beantwoord. Om de btw-aangifte hoef ik mij ook geen zorgen te maken…

Het geeft mij zoveel rust dat ik iemand heb die verstand heeft van boekhouden, zodat ik meer tijd heb om mijn eigen ding te doen.

Als ondernemers tegen mij klagen over hun boekhouding, dan zeg ik altijd: ga naar Ilse!

Linda Immink

Manager, Immink Support