Aangifte inkomstenbelasting

ūü•≥

Voor de dienstverlenende ondernemer

Ahhhhhhh de aangifte inkomstenbelasting! Ben je bang dat je het fout doet? Of heb je al een poging gewaagd, zonder succes?

Voor de dienstverlenende ondernemer die zijn administratie zelf doet met behulp van MoneyMonk, MoneyBird of Excel.

Je wil je aangifte inkomstenbelasting goed invullen, zodat je daarna vol vertrouwen op verzenden kunt klikken. Hoe moeilijk kan het zijn? Dit moet je toch zelf kunnen?

Dat kan ook! Ik geloof heilig dat elke dienstverlenende ondernemer 99% van zijn boekhouding zelf kan doen en niet structureel een boekhouder nodig heeft.

Is de aangifte inkomstenbelasting voor jou die laatste 1%? Laten we het dan een keer samen doen, zodat je hier volgend jaar geen hulp meer bij nodig hebt. 

Stop met twijfelen!
Stop met uitstellen!
Stop met Googelen!

Daar heb jij als drukke ondernemer helemaal geen tijd voor. Je hebt wel wat beters te doen. En ongetwijfeld ook wel wat leukers. Maar… je wil wel weten hoe het zit. Je hebt een goed stel hersenen en misschien zelfs wel iets van finance gehad tijdens je studie of opleiding. Die aangifte inkomstenbelasting zou je dus in theorie makkelijk zelf moeten kunnen doen.¬†

In de praktijk valt dat toch een beetje tegen. Misschien maak jij je bij voorbaat al zorgen over de fouten die je mogelijk gaat maken. Misschien heb je al een poging gewaagd en viel het tegen. In beide gevallen is er een hele simpele oplossing.

Ik sleep je door het hele proces heen. Voor je het weet ligt je aangifte inkomstenbelasting bij de Belastingdienst en kun je dit taakje opgelucht van je to-do lijst afstrepen.

Laat om te beginnen je e-mail adres achter en ontvang een mail zodra je een plekje kunt reserveren in mijn agenda.

ūü•≥

DIY boekhouden: goed, moeiteloos én met plezier!

You’ve got mail!

In januari kun je een mail verwachten.

In deze mail staat precies wat je moet doen om een plekje te reserveren.

In maart en april is het hoogseizoen. Het is goed om te weten dat vaste gasten altijd voorgaan én dat voor de rest geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wacht dus niet te lang!

Mocht er geen ruimte meer zijn in maart/april, of heb je geen haast? Vraag dan uitstel aan voor het doen van je aangifte inkomstenbelasting. 

APK voor je boekhouding

We starten onze eerste online afspraak met een korte kennismaking. Daarna gaan we samen aan de slag.

Een correcte aangifte inkomstenbelasting kan alleen opgesteld worden op basis van een administratie die volledig en juist is. 

Daarom starten we met een APK voor je boekhouding waarin we samen je boekhouding doornemen.

Na de APK is je administratie klaar voor je aangifte inkomstenbelasting. 

* Als er meer nodig is dan deze APK om je boekhouding klaar te stomen voor de aangifte inkomstenbelasting dan maken we hier aanvullende afspraken over. 

Doe vol vertrouwen je aangifte inkomstenbelasting

Je verzameld alle benodigde gegevens voor aanvang van onze afspraak.

Aan de hand van mijn checklist met bijlage vol tips & tricks is dit een fluitje van een cent.

Samen vullen we jouw aangifte inkomstenbelasting in tijdens een tweede online afspraak.

Dat invullen doen we stap voor stap. Natuurlijk krijg je hierbij de gelegenheid om al je vragen te stellen. Domme vragen bestaan niet! Jij wil weten hoe het zit, dus hou je vooral niet in.

Na afloop ontvang je een opname van onze meeting zodat je jouw aangifte inkomstenbelasting volgend jaar helemaal zelf kan doen.

Met twee vingers in je neus, zonder vraagtekens of klotsoksels.

De investering (exclusief btw) is ‚ā¨499.

Wat kost het je om nog langer aan te modderen? Om te veel tijd op Google door te brengen op zoek naar antwoorden, zonder een eenduidig antwoord te vinden?

Hoeveel tijd en energie ben jij van plan om nog te verspillen. Heb je wel eens uitgerekend wat dat je eigenlijk kost?

En wees eens eerlijk, ken jij echt alle aftrekposten waar je mogelijk recht op hebt? Ben je geen kosten vergeten en weet je zeker dat je boekhouding 100% op orde is.

Je kunt drie dingen doen:

1. Een (stoffige boekhouder) in de arm nemen die je elk jaar een klein kapitaal betaald. Hij of zij meld je in ruil daarvoor braaf wat de schade is. 

2. Een werkdag vrij plannen en elk greintje zelfleiderschap dat je in je hebt bij elkaar schrapen om deze klus te klaren. 

3. Investeer in jezelf en leer om je aangifte inkomstenbelasting in te vullen. Betaal geen euro te veel en verspil geen minuut van je kostbare tijd. 

ūü•≥ Zij gingen je voor

Ik ben heel blij met Ilse. De kwartaalaangifte lukt me nog wel, maar mijn jaarafsluiting gaat me mijn pet te boven. Daarvoor schakel ik Ilse in en dat werkt super fijn.

Ze stuurt een super handig overzicht op van alle gegevens en documenten die ik moet verzamelen en met een videobelletje trekken we mijn online boekhouding helemaal strak en vullen we gelijk de inkomstenbelasting in. Zo kan ik zien wat er gebeurt en meteen al mijn vragen stellen.

Je moet ook alle regeltjes / uitzonderingen / voordelen maar net weten. Ik niet, Ilse wel. En ik vind het ook echt een fijn gevoel dat ik zeker weet dat het ook gewoon allemaal klopt en ik niet de belastingdienst op mijn dak krijg.

Wil je uitbesteden, maar ook zelf betrokken blijven bij je boekhouding? Ga dan naar Ilse.

Sandra J√łrgensen

Brand identity designer‚ĄĘ, Studio J√łrgensen

De Bewuste Boekhouder is betrokken en weet waar ze het over heeft. Als creatieve ondernemer is het voor mij belangrijk dat alle administratieve zaken zo gemakkelijk mogelijk te verwerken zijn.

Ilse heeft mij geholpen met het inrichten van mijn digitale boekhouding in Moneybird en helpt mij nog jaarlijks met de jaarafsluiting en de aangifte inkomsten belasting.

Ilse heeft een persoonlijke aanpak én is zakelijk zeer bekwaam. Wat mij betreft een echte aanrader.

Frank van Beuningen

Freelance grafisch ontwerper en fotograaf, Kofski ontwerp

Toen ik mijn freelancebedrijf begon, wilde ik iemand die mij door de administratieve en boekhoudkundige kant ervan heen loodste, zodat ik mijn belastingaangiften zo gemakkelijk mogelijk kon opstellen, en ik wilde het allemaal goed begrijpen. 

Ilse heeft de afgelopen twee jaar de belastingaangiftes voor mij gedaan en in plaats van de stress die ik altijd ervoer, voelde ik me dankzij haar duidelijke instructies en tijdige herinneringen ontspannen en goed voorbereid omdat ik alleen maar alle items op de door haar verstrekte lijst hoefde af te vinken. 

Ilse is ook een heel aangenaam persoon, die duidelijk uitlegt en mij daardoor eigenlijk heeft geholpen een deel van het werk dat ik voor mijn eigen klanten doe beter te begrijpen. Ik zou Ilse zeker aanbevelen omdat ze snel, grondig en vooral op een makkelijk te volgen en uit te voeren manier werkt. 

Claire-Marie Munro

VA, Assist You

Als zzp’er vind ik het fijn om mijn eigen administratie bij te houden en zo altijd inzicht te hebben.

Vanwege de constant veranderende regels, was ik op zoek naar iemand die mijn administratie kan controleren en zo nodig kleine dingen kan aanpassen, zodat de aangifte inkomstenbelasting met een gerust hart de deur uit kan.

De diverse opties qua ondersteuning die Ilse aanbood spraken me meteen aan. Tijdens ons eerste contact merkte ik dat Ilse erg toegankelijk is en de tijd neemt om alles goed uit te leggen.

Het is erg fijn dat ze bekend is met MoneyMonk en toegang heeft tot mijn administratie.

We plannen 1x per jaar een meeting in. Van tevoren ontvang ik de checklist en verzamel ik alle informatie die we nodig hebben. Ilse controleert intussen mijn administratie. Tijdens een online meeting lopen we samen mijn administratie nog eens door en zetten de puntjes op de i. Vervolgens vullen we samen mijn aangifte in.

Belastingaangifte doen gaat bijna leuk worden!!

Lisa Mols

Oefentherapeut, Lisa Mols Oefentherapie